Es publiquen les qualificacions de la prova de coneixement d'aquest procés selectiu [01.07.22]
-
Notificacions anteriors
-
Justificació
-
Requisits de participació
-
Procediment de selecció
-
Continguts de la jornada
-
Sol·licituds i característiques del procés
-
Efectes
Notificacions anteriors
Es publiquen les llistes d'admesos i exclosos del procés selectiu CONV 03/2022 [22.06.22]
Cada aspirant admès s’ha de presentar a la prova de coneixement el dia que té assignat a la llista
- La prova de coneixement es farà el 27 i el 29 de juny a l’ISPC, a les 9 h, a l’aula d’informàtica (I208).
- Es recomana als aspirants que actualitzin les seves claus d’accés a l’ISPC en xarxa, ja que la prova es farà mitjançant aquest portal.
- A l’ISPC es pot arribar en cotxe o en tren (RENFE, línia C3, estació Parets del Vallès). Qui vingui en cotxe ha d’accedir al recinte per l’entrada del cos de guàrdia del tir olímpic, on està situat l’aparcament de l’alumnat. Està prohibit aparcar en cap altre lloc del recinte.
- Es poden presentar al·legacions a aquesta publicació fins a les 13 h del 23 de juny. Cal presentar-les a: ispc@gencat.cat
Horari de la jornada de l'examen
- 9 h Aspirants es convoquen a l'aula I209
- 9.30 h Examen
- 10.15 h Descans
- 10.45 h Publicació de resultats (Apte / No apte)
- 11 h Càpsula formativa. Seguretat en incendis estructurals
- 12.30 h Càpsula formativa. Impartició d'una sessió formativa teoricopràctica
- 14.30 h Final de la sessió
Justificació
La formació obligatòria d'aquest 2022 preveu una jornada adreçada a tots els bombers de la Generalitat de Catalunya per tal d'implementar les mesures de seguretat durant les intervencions en incendis d’edificacions
Aquesta jornada és una formació obligatòria que en poc temps han de fer tots els bombers.
El fet que coincideix amb altres processos formatius en què participen formadors dels àmbits que podrien impartir la jornada, obliga a disposar de més formadors per a poder fer-la efectiva.
Per això s'ha vist necessari obrir una convocatòria específica de selecció de formadors per dur a terme exclusivament aquesta formació.
Atesa la importància d’aquest procés formatiu en l’entrenament de mesures de seguretat que afecten de manera sensible les operacions que fan les dotacions de primera sortida a aquesta tipologia de sinistres, es creu convenient que aquesta tasca recaigui en comandaments fins al segon nivell del SISCOM.
Els formadors de l'àmbit d’incendis urbans també poden fer de formadors en aquesta jornada, sempre que assisteixin al seminari de formació previst en aquest procés. No s'han d'inscriure al procés ni fer l'examen.
Requisits de participació
Adreçada a comandaments del Cos de Bombers de la Generalitat o bé formadors de l’ISPC d’un àmbit diferent al d’incendis urbans.
- Ser comandament del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya de les categories de caporal, sergent i oficial.
- Estar d’alta operativa en el moment de fer la sol·licitud i haver-ne estat un mínim de nou mesos en el darrer any.
- Alternativament, ser formador/a de l’Escola de Bombers i Protecció Civil d’un àmbit diferent al d’incendis urbans i que hagi realitzat un mínim de 20 hores de formació en l’any 2021.
Procediment de selecció
a) Prova de coneixements
Consisteix a respondre un test d’un màxim de 30 preguntes, amb quatre opcions possibles de resposta, sobre la seguretat en les intervencions en relació amb la documentació següent:
- INT.SEGU.005 V.2 Control d’accessos i control ERA (CACE)
- INT.SEGU.008 V.2 Zonificació: Àrea General d’Operacions (AGO)
- GUI.INCN.001 V.0 Control de gasos i ventilació (capítols 6 i 7)
Aquesta prova tindrà una qualificació d’apte/no apte i per superar-la l'aspirant ha d'obtenir un resultat del test superior a 6 punts sobre 10. A l’efecte d’establir la nota numèrica de l’examen es tindrà en compte que cada resposta correcta té el mateix valor; les preguntes que es deixin en blanc no puntuen, i les errònies es valoren negativament. Per cada resposta errònia es descompta una quarta part del valor d'una resposta correcta. Un cop determinades les preguntes encertades es calcularà la nota en relació amb l’escala de 0 a 10.
b) Seminari de formació
Tots els aspirants que superin la prova de coneixements participaran en un seminari de formació d’una durada màxima de 20 hores. Aquest seminari inclourà els continguts específics de la formació a impartir, i també continguts dirigits a dotar el formador d’eines pedagògiques per poder impartir els seus coneixements a l'alumnat. El seminari anirà seguit d’una avaluació específica de tots els continguts del seminari.
Tots els aspirants que superin les dues fases del procés s’inclouran a la llista de formadors de la jornada.
Continguts de la jornada
- INT Primeres accions en incendi estructural
- Reconeixement inicial
- Avaluació de la situació
- Classificació dels escenaris segons la probabilitat de supervivència
- Preparació i revisió de l’equip: RPM (revisió pròpia i mútua)
- Codi vermell i maniobra SOS
- CACE: control dels equips de treball
Sol·licituds i característiques del procés
El període d'inscripció s'acaba el 16 de juny
- Presentació de sol·licituds: l'aspirant ha d'enviar el formulari de sol·licitud indicant el dia en què fara la prova de coneixement d'entre els dos possibles (27 o 29 de juny, a les 9 h).
- Publicació de la llista de persones admeses: 22 de juny.
- Examen: dilluns 27 o dimecres 29 de juny, a les 9 h.
- Publicació de resultats: a les 10 h del mateix dia de l’examen.
- Seminari de formació: el seminari, d’un màxim de 20 hores de durada, s’iniciarà el mateix dia de l’examen a les 10.30 h a l’ISPC. Aquest seminari inclourà l’avaluació definitiva del procés.
La resta de jornades es faran durant el mes de setembre, que també tindran dues opcions de dates, de les quals s’informarà oportunament.
Efectes
La participació en aquest procés selectiu i la docència posterior únicament habiliten per a aquesta formació específica.
Per assolir la condició de formador/a de l’ISPC cal participar en els processos habituals que es convoquen regularment.