• Imprimeix

ISM-KA (2017-2019)

International Security Management Knowledge Alliance

L'ISM-KA desenvolupa una Aliança de Coneixement en Gestió de Seguretat Internacional per a crear recursos concrets i sostinguts, i també promoure estructures de col·laboració internacional, per afrontar els reptes de la seguretat en un món interconnectat

foto grup

5a reunió del Consorci ISM-KA - Barcelona, 29 i 30 de novembre

La trobada està organitzada per la unitat de recerca de l’Escola de Policia de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i tindrà lloc al Departament d’Interior.

Aquesta reunió, que té caràcter semestral, serà la cinquena en la qual es reuniran els socis de forma presencial. Els punts que es tractaran són:

 • s'analitzarà l'estat actual i les expectatives dels productes principals esperats al final del projecte
 • es dissenyarà l’estratègia de difusió i comunicació dels productes
 • es discutirà sobre els possibles beneficis directes i indirectes de tots els productes

Amb aquesta reunió es donaran per tancats els dos primers anys de projecte. D’aquesta manera, quedaran dotze mesos de finançament per a concretar i finalitzar l’elaboració dels productes, que són:

Productes esperats al final del projecte

 • Màster executiu en Gestió de Seguretat Internacional (modalitat semipresencial)
 • Plataforma d'intercanvi de coneixements (Security Multilogue Platform)
 • Cursos en línia massius i oberts (MOOC)
 • Plataforma de recerca i coneixement en l'àmbit de la seguretat (Horizon Scanning Tool)

Projecte finançat pel Programa Erasmus+ de la Comissió Europea

Cada soci de l'ISM-KA s'ha dotat d'un comitè propi d'experts i cadascun va treballant sobre diferents aspectes del projecte.

El 8 de juny de 2018 ha tingut lloc el cinquè comitè d'experts del projecte, aquest cop el liderat per l'ISPC. A la reunió han participat els representants de l'ISPC en el projecte, responsables del cos de Mossos d'Esquadra en programes de cooperació internacional, així com la sub-directora general de Formació Universitària de l'ISPC.

El propòsit fonamental d'aquest comitè d'experts era abordar l'estructura general del màster en Gestió de Seguretat Internacional, com a principal resultat esperat del projecte ISM-KA. En concret, la discussió s'ha centrat a perfilar les fortaleses i debilitats del disseny actual per adequar-lo als requisits reals i les necessitats dels experts en el camp de la seguretat. El resultat ha estat molt positiu i s'han pogut recollir les valuoses observacions del comitè d'experts de l'ISPC.

Amb aquesta trobada s'ha conclòs la primera ronda de reunions dels diferents comitès d'experts, que han proporcionat al consorci de l'ISM-KA fructíferes aportacions i materials acadèmics per a remodelar tant el contingut com l'estructura d'aquest innovador màster.

En els propers mesos s'organitzaran dues rondes més de comitès d'experts, amb l'objectiu de validar el programa final del màster i presentar oficialment la primera edició al públic.

sala vip

Els dies 8 i 9 de març de 2018 es fa la 3a trobada del consorci a la seu de la institució líder del projecte, l’Erasmus University – Rotterdam School of Management (Holanda).

El primer dia s'ha dedicat a compartir els nous avenços del projecte, a més d’establir els futurs passos per als propers mesos. A més, s'ha reunit el Consell Assessor del projecte (Advisory Board), on s'han presentat els principals reptes i assoliments de l’ISM-KA per tal que els assessors puguin contribuir-hi amb la seva experiència.

El segon dia de trobada ha tingut lloc l’International Security Narratives Symposium, en el qual s'han reunit una vuitantena d'acadèmics i experts dels sectors públics i privats de seguretat per tal de discutir i desenvolupar estratègies per fer front als reptes de la seguretat local. En els casos individuals, els “narradors de la seguretat” han convidat els assistents a intercanviar opinions sobre un cas individual i participar en la creació de solucions concretes. En aquests, la responsable de Recerca de l’Escola de Policia, Lola Vallès, ha participat a la taula “Connecting the disconnected: ICT requirements for communicating with diverse communities”.

Aquesta reunió té lloc a la Universitat d'Estudis Internacionals de Roma (UNINT), els dies 11 i 12 d'octubre de 2017.

El projecte ja ha superat els deu mesos d'existència i els membres del consorci s'han trobat a la seu de la Fondazione FORMIT amb dos objectius: posar-se al dia del progrés del projecte i acordar els propers passos a seguir per treballar en els resultats que se n'esperen.

El primer dia de la trobada va servir per compartir, intercanviar opinions i planificar les principals tasques vinculades a cada Work Package. També es van assolir acords en els aspectes més importants de la gestió del projecte.

El segon dia de la trobada es va centrar en el disseny del màster en Gestió de la Seguretat Internacional, que es començarà al final del projecte. Tots els socis que van participar en aquesta sessió van cooperar activament, fent passos endavant cap a una definició conjunta sobre les condicions, estructura i fil conductor del màster.

Aquesta reunió suposa un punt d’inflexió a la idea que va donar lloc al projecte, amb una orientació més operativa dedicada a implementar els diferents aspectes mencionats durant els primers mesos d’activitat. Així doncs, els primers prototips de contingut del màster s'han desenvolupat. A més, cada soci ha de dur a terme una validació d'aquests prototips amb experts nacionals.

El 24 de gener de 2017 es va donar el tret de sortida al Projecte Europeu ISM-KA. La primera reunió va tenir lloc a la Rotterdam School of Management-Universitat Erasmus de Rotterdam, Països Baixos.

La reunió inaugural ha estat una valuosa oportunitat pels membres del Consorci per introduir  i reforçar les aliances. Les principals tasques i objectius del projecte han estat profundament analitzats, i es durà a terme una estratègia conjunta per fomentar una implicació contínua de tots els socis i garantir l'assoliment dels objectius previstos a ISM-KA

L’Aliança Internacional de gestió i direcció del Coneixement en Seguretat (ISM-KA) és un projecte europeu finançat dins del Erasmus + Programme, que pretén fer front a les qüestions globals actuals mitjançant la creació de recursos sostenibles  i estructures que fomentin la col·laboració internacional de seguretat. D'altra banda, el projecte d'ISM-KA establirà un aprenentatge internacional, de docència i de divulgació en l’entorn pel desenvolupament i professionalització del lideratge, innovació i competència operativa en l'àmbit de la seguretat internacional.

Els objectius principals del projecte són el lliurament d’una recerca actualitzada constantment sobre desenvolupaments i amenaces de seguretat, crear una plataforma amb múltiples registres de seguretat construïda al voltant d'un nou programa de Màster executiu per a experts en seguretat pública i privada, i alguns MOOCs seleccionats amb temes de divulgació per a un ventall de públic més ampli.

Establir un entorn internacional d’aprenentatge, ensenyament i intercanvi de coneixement, que contribueixi al desenvolupament i la professionalització del lideratge, la innovació i l’eficiència operativa en el camp de la seguretat internacional.

Aquest projecte s'ha dissenyat per a donar resposta a les necessitats següents:

 • més col·laboració entre els diferents actors del camp de la seguretat
 • més cocreació
 • basar la gestió en l'evidència i l'avaluació
 • orientació politicopràctica
 • perspectiva internacional

 

L'ISM-KA aspira a proporcionar plataformes, eines i mètodes per afrontar els reptes de seguretat actuals a Europa de manera holística i científica.

 1. Erasmus University – Rotterdam School of Management (Holanda) (líder d'aquest projecte)       
 2. Sheffield Hallam Univerity - CENTRIC (UK)
 3. INITIATIVES (Denmark)
 4. Emergency Planning Society (EPS) (UK)
 5. Fondazione FORMIT (Itàlia)
 6. Lapprand Conseil International (França)
 7. Dutch Police Academy (Holanda)
 8. Institute for Public Security of Catalonia (ISPC)
 9. Estoril Institute for Global Dialogue (Estoril Global) (Portugal)
 • Subvenció total: 829.226,00€
 • Subvenció ISPC: 40.088,00€

*Projecte dins del Programa Erasmus+

Data d'actualització:  04.12.2018