• Imprimeix

7a Escola d'Estiu. El factor humà de la seguretat: generacions entrellaçades

Mollet del Vallès i Barcelona, 4, 5 i 6 de juliol de 2017

generacions

Tenim alguns indicadors clars que ens trobem davant una nova generació que, educada en un entorn plenament digital, té una aproximació diferent a la seguretat i les emergències. Aquesta realitat reclama una reformulació important de les dinàmiques i estructures de les organitzacions, especialment les que tenen una organització jerarquitzada.

 

 

L'Escola d'Estiu ens marca el final de curs amb uns dies distesos de trobada i aprenentatge fora de l'aula, on la contribució d'experts, l’intercanvi d'experiències i el debat poden afavorir xarxes de col·laboració entre els professionals de la seguretat pública, del sector privat i la ciutadania

Membres dels cossos de seguretat i d'emergències; alumnat de l'Institut; autoritats i professionals de l'Administració local; professionals dels àmbits de la justícia, acadèmic i polític, així com de la seguretat privada; personal tècnic dels àmbits de dret, polítiques, sociologia, criminologia, enginyeria, arquitectura, història...; associacions professionals; sindicats; entitats i organitzacions; ciutadania en general, i mitjans de comunicació.

Durada: 21 hores

Estructura temàtica

 • Dimarts 4. El factor generacional de la seguretat
 • Dimecres 5. La seguretat, preparada per al canvi?
 • Dijous 6. Generacions diferents, seguretats diferents: què ens diuen les dades?

 

Llocs de realització

 • Dimarts 4: auditori de l'ISPC, Mollet del Vallès (com s'hi arriba)
 • Dimecres 5: World Trade Center Barcelona, edifici Nord s/n, sala Port de Barcelona (com s'hi arriba)
 • Dijous 6: auditori del Departament d'Interior, Barcelona (c/ Diputació, 355 - 08009 Barcelona)

 

Places:

 • auditori de l'ISPC: 350
 • World Trade Center, sala Port de Barcelona: 140
 • auditori Departament d'Interior: 174

 

Diploma: de participació(*)

(*) Per a obtenir el diploma és requisit imprescindible assistir, com a mínim, a dos dels tres dies de l'Escola d'Estiu

El fenomen generacional planteja nous formats, nous valors, noves formes de lideratge que signifiquen un evident xoc amb les estructures tradicionals, les quals tenen dificultats per reformar-se a la velocitat que aquesta nova generació demana. Durant les tres jornades de l’Escola d’Estiu intentarem reflexionar sobre quin lloc ocupen les noves generacions, quines noves dinàmiques incorporen a l’organització, com s’entrellacen les diferents generacions que conviuen en una mateixa organització o, fins i tot, quina és l’aproximació generacional en l’experiència de la seguretat.

 

Dimarts 4 de juliol. El factor generacional de la seguretat

Més enllà de l'aspecte tecnològic, tot i ser central actualment, les noves generacions han implicat i impliquen un repte per a la societat. Noves maneres de fer a partir de nous valors, prioritats diferents i criteris innovadors. Com són les noves generacions? Que els apropa i els allunya respecte de la resta? La seva arribada, quin impacte tindrà per a les organitzacions?

 

Dimecres 5 de juliol. La seguretat, preparada per al canvi?

De quina manera l’arribada de les noves generacions afecta les organitzacions dedicades a gestionar la seguretat pública? Quines són les inquietuds formatives de les noves generacions? Introduint nous conceptes al debat, els diferents operadors reflexionaran sobre el valor afegit que suposen les noves generacions i com les noves maneres de gestionar poden enriquir la tasca dels cossos de seguretat.

 

Dijous 6 de juliol. Generacions diferents, seguretats diferents: què ens diuen les dades?

Les percepcions de la seguretat i la inseguretat acostumen a diferir entre col·lectius, però també i molt especialment entre generacions. Els mateixos operadors de seguretat desenvolupen estratègies diverses per a col·lectius i edats diferents. Però què ens diuen les dades? Quina aproximació tenen les diferents generacions davant el fenomen de la seguretat?

Termini d'inscripció: dilluns 3 de juliol, a les deu del matí

 

Per participar-hi:

 • els membres de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra s'hi han d'inscriure a través de la seva aplicació corporativa (fins al 30 de juny)
 • la resta de participants han d'omplir i enviar el formulari en línia adjunt

 

Activitat gratuïta

Data d'actualització:  24.10.2017