• Imprimeix

Màster universitari: Direcció Estratègica de Seguretat i Policia

7a edició: del 17 setembre de 2018 al 28 de juny de 2019

Màster organitzat per la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

La seguretat i la policia constitueixen una de les àrees socials i polítiques més transcendents de les darreres dècades. Les causes d’aquest interès no semblen conjunturals, sinó que es configuren com un element estructural dels nostres models socials, tal com ja comença a ser àmpliament reconegut per nombrosos actors socials i per amplis sectors acadèmics. En conseqüència, es genera una demanda cada cop més gran de professionalització i de coneixement en aquestes àrees, que es tradueix en requeriments de formació i de recerca.

Des d'aquesta perspectiva, les necessitats actuals de formació en els camps de la seguretat i la policia transcendeixen la perícia professional i es dirigeixen a nivells superiors, de perfil universitari, amb l’objectiu de preparar professionals per a l’exercici de competències relacionades amb la direcció estratègica de polítiques, d’organitzacions i de recursos.

Programa 2018-19

Descarrega-te'l sencer aquí

Calendari del curs

Assignatures i horaris

Professionals i acadèmics de l’àmbit de la seguretat que estiguin assumint o vulguin assumir responsabilitats directives o de comandament en les organitzacions de la seguretat, o que vulguin aprofundir en el coneixement d’aquestes organitzacions. Així mateix, el perfil previst és el de professionals i acadèmics que, tot i no ser de l’àmbit de la seguretat, tinguin interès en la temàtica del màster.

Per accedir a aquest màster cal disposar d’un títol oficial de llicenciatura, grau, diplomatura, enginyeria o arquitectura.

Preparar per a l’exercici de competències relacionades amb responsabilitats de la seguretat i la policia. A partir de la identificació i l’anàlisi de les transformacions socials i jurídiques relacionades amb la temàtica, l’alumnat adquirirà els coneixements necessaris per a la direcció i la gestió de les estructures i organitzacions de la seguretat i dels seus recursos.

Des d’una perspectiva teòrica i pràctica es proporcionarà l’estudi dels instruments necessaris per a l’efectiu desenvolupament professional i científic en l’àmbit de referència. Tot això amb la finalitat de proporcionar a l’alumnat una formació avançada de caràcter especialitzat i multidisciplinari, que li permeti assolir, de la mà de docents d’alt nivell, un coneixement actualitzat i realista de serveis, tècniques i problemàtiques nacionals i internacionals en matèria de seguretat.

Coordinador: Sergi Cardenal Montraveta, professor titular de dret penal de la Universitat de Barcelona

Places: 30

Durada: 60 crèdits ECTS

El màster es pot cursar a temps complet (un any acadèmic) o bé a temps parcial (mínim 21 crèdits)

Modalitat: presencial

Dates: del 17 de setembre 2018 al 28 de juny de 2019

Horari: de dilluns a dijous, de 16 h a 20 h

Llocs de realització: Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (Barcelona) i Institut de Seguretat Pública de Catalunya (Mollet del Vallès)

La preinscripció s'ha de fer a través del web de la Universitat de Barcelona, a la pàgina d'informació del Màster en direcció estratègica de seguretat i policia.

En el moment de formalitzar la preinscripció cal abonar una taxa de 30 €, que es descomptarà de la matrícula en el cas que sigueu admès/esa.

Documentació que cal presentar juntament amb la sol·licitud i que es pot avançar escanejada al correu electrònic masteruniv.preinscripcio.dret@ub.edu:

  • Currículum, on s'exposi la trajectòria acadèmica i professional. Es valoraran favorablement els aspectes següents: la trajectòria professional vinculada amb la finalitat del màster; l'experiència en càrrecs directius o de comandament; la formació complementària vinculada a la temàtica del màster.
  • Carta de motivació, amb un escrit en què s'expliquin els motius pels quals es vol accedir al màster.
  • Còpia del DNI o passaport.
  • Original i còpia del títol d’accés.
  • Certificació acadèmica oficial dels diferents estudis cursats (amb les assignatures i les qualificacions).
  • Es valoraran els coneixements de l’anglès a partir del nivell B2 o equivalent.

 

Preu del curs 2018-2019:

  • alumnes de la Unió Europea o que hi té un any de residència: 46,5 €/crèdit;
  • alumnes de fora de la Unió Europea: 82 €/crèdit;
  • taxes: 140 €
Data d'actualització:  21.09.2018