• Imprimeix

El nou Diccionari de terminologia policial, a l'ISPC

L'obra ha estat publicada per la Diputació de Barcelona i conté 4.304 paraules

22/11/2018 00:11
diccionari policial
  • El Diccionari de terminologia policial, publicat per la Diputació de Barcelona, conté 4.304 paraules i presenta un glossari de conceptes policials, penals, processals i criminals en català, castellà i anglès, amb les definicions en català.

 

Aquesta obra és el resultat d’una feina acurada duta a terme durant 26 anys pel comissari Antoni Permanyer i la facultativa del cos de Mossos d’Esquadra, Rosa Ruiz. Ha estat una feina de recerca de diferents fonts policials, amb una investigació constant a partir de revistes tècniques, llibres, documents, bibliografia especialitzada i terminologia emprada en diverses fonts.

El Diccionari de terminologia policial ha estat revisat pel TERMCAT, Centre de Terminologia de la llengua catalana.

Actualment no hi ha cap obra semblant, llevat del Diccionari policial de l’any 1994, editat pel Consorci per a la Normalització Lingüística i el Departament de Governació, en el qual ja van col·laborar Permanyer i Ruiz, amb 1.660 termes i les equivalències en català, castellà i anglès.

En castellà hi ha un Diccionario de términos jurídico-policiales, editat pel CITCO l’any 2015, amb uns 1.300 termes i només les equivalències en anglès i castellà, sense definicions.

Sens dubte aquest diccionari serà una eina imprescindible i molt útil per als professionals de la policia, per a estudiants i traductors i per a totes les persones interessades en l’estudi de les polítiques de seguretat pública. També serà útil per a l’intercanvi d’informació, per a les oficines d’atenció al ciutadà, per a reunions operatives internacionals, estades formatives...

L'obra està disponible per a la consulta al Centre de Coneixement de la Seguretat.

Els autors han fet lliurament de l'obra a l'ISPC i està disponible al Centre de Coneixement de la Seguretat