• Imprimeix

Acte amb motiu del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat

Al mes d’abril tindrà lloc la XIII edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat

08/02/2017 11:02

Aquest matí s'ha fet un acte institucional amb motiu del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, com a cloenda del de l'any passat i presentació de l'edició 2017

 

  • L’acte, que ha comptat amb la presència del director general de la DGPEIS, Juli Gendrau, i de la directora de l’ISPC, Annabel Marcos, ha volgut ser un reconeixement públic de l’esforç i el suport dels equips d’excarceració
  • L’equip dels Bombers del Parc de Terrassa han fet una demostració d’una maniobra de rescat

 

Aquest matí, les instal·lacions de l’Escola de Bombers i de Protecció Civil de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) han acollit l’acte on s’ha fet la cloenda del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit de l’any passat i on s’ha presentat l’edició d’aquest 2017.

L’acte, que ha començat a les 11 h d’aquest matí, ha comptat amb la presència del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, i de la directora de l'ISPC, Annabel Marcos, entre altres representants del Cos de Bombers.

La trobada ha volgut fer un reconeixement públic del suport i l’esforç dels bombers que voluntàriament s’han implicat en aquesta activitat formativa i, especialment, l’esforç dels equips que han representat el Cos de Bombers de la Generalitat en concursos que s’han organitzat fora de Catalunya.

Abans de la recepció a la sala polivalent de l’Escola de Bombers i Protecció Civil, tots els assistents han presenciat la demostració d’una maniobra de rescat feta per l’equip d’excarceració del Parc de Bombers de Terrassa. Precisament l’equip de Terrassa va quedar tercer del 2016 World Rescue Challenge que es va realitzar l’octubre passat a la ciutat de Curitiba, a Brasil. A més, els Bombers de Terrassa també van ser els guanyadors, el maig de 2016 del XII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, i també del XII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico organitzat per APRAT (Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico), que va tenir lloc el juny de 2016 a Alcorcón.

El XIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat tindrà lloc el proper mes d’abril a Barcelona i es desenvoluparà de manera paral·lela amb el concurs intern de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona.