• Imprimeix

L'ISPC, al debat sobre l'ús de la força a la policia

Jornada organitzada per la Federació de Professionals per a la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) i el Sindicat Autònom de Policia (SAP)

22/10/2018 00:10
taula jovani

Aquesta jornada de debat polític, jurídic i policial va tenir lloc el passat 19 d'octubre a Barcelona. L'objectiu principal és portar a l’agenda política la necessitat de regular per als cossos de seguretat -d’una manera més específica, concreta i que minimitzi la subjectivitat en la seva interpretació- l’ús de la força, especialment en el procés de la detenció.

Manel Jovani, sotsinspector del cos de Mossos d'Esquadra i sotscap de l'Àrea d'Instructors de l'Escola de Policia, ha participat a la taula tècnica titulada "La necessitat d’una regulació específica sobre la utilització de l’ús de la força policial", juntament junt amb l’inspector en cap de la Policia Local de Martorell, Daniel Limones, el jutge degà Josep M. Noales i l’advocat penalista Marc Molins. La taula tècnica va ser moderada pel periodista Quico Sallés.

Concretament, Jovani ha estat convidat per l'organització per a exposar els resultats de l'estudi impulsat a l'ISPC sobre situacions reals amb l'ús d'arma de foc a la policia i la importància de la formació en aquests casos, en el qual s'inclou una proposta sobre un marc d’ús de la força.