• Imprimeix

L'ISPC presenta el seu moodle

II Encuentro Soluciones de Moodle en Administraciones Públicas, Universidades y Grandes Corporaciones

25/05/2017 00:05
  • L'objectiu de la trobada, que té lloc el 25 i 26 de maig, és apropar els assistents a les últimes tendències en el camp de l'aprenentatge en línia: ludificació, accessibilitat, realitat virtual, aprenentatge mòbil, Learning Analytics, Machine Learning...
  • L'ISPC hi presenta dues ponències

 

Dos membres de l'Àrea d'Instructors de l'Escola de Policia exposen la seva experiència

La formació bàsica policial s'imparteix en modalitat semipresencial des de 2011. Els instructors, membres de la PGME, acompanyen als aspirants al llarg dels nou mesos de formació a les dependències físiques de l'ISPC i s'encarreguen de tota l'estratègia comunicativa en línia des d'ISPC en xarxa, l'entorn moodle en el qual es duen a terme les actuacions d'aprenentatge electrònic.

A més, dissenyen i imparteixen la unitat formativa (UF) de cultura, civisme i participació digital, de 10 hores lectives. Aquesta UF pretén fomentar tres aspectes de la competència professional dels futurs policies:

-ús eficient i segur dels recursos dels quals disposa la ciutadania en la societat digital
-organització autònoma de tasques utilitzant eines 2.0
-comunicació pública d'informació clara, concisa i respectuosa

A més, s'intenta sensibilitzar els futurs policies sobre la importància de la formació en línia i l'ús de les noves tecnològies en la tasca policial, incloent aspectes bàsics com l'autoprotecció al món digital, la resolució de casos gràcies a les noves tecnologies, la necessitat de donar resposta al ciutadà davant d'il·lícites comeses a través de mitjans digitals, etc.

En el cursos 2016-2017, a més d'un ús variat de les activitats de moodle, s'han introduït elements de ludificació, com l'obtenció d'insígnies després de superar els diferents nivells d'aprenentatge proposats.

La responsable d'Aprenentatge En Línia: el camí de l'ISPC en xarxa

Inserir l'aprenentatge electrònic en el centre d'una organització és alguna cosa més que implantar una plataforma i contractar uns cursos: requereix el compromís actiu dels diversos actors de l'esmentada organització. Per aconseguir-ho, cal comptar amb líders en cada una de les posicions del terreny de joc: des de la direcció fins a l'atenció al públic, passant per tots els suports tècnics i docents del camí.

Des de 2011 l'ISPC va apostar per una concepció integral de l'aprenentatge i per la internalització parcial de costos, tant en recursos humans com materials per insuflar en l'organització aquest ànima i fer bategar l'aprenentatge també en el camp electrònic.

En la ponència es presentarà l'experiència desenvolupada per l'ISPC per canviar l'eix de la seva actuació de la gestió de cursos a la gestió del coneixement i a la seva compartició a través de les activitats formatives.

El nostre moodle, ISPC en xarxa ha estat i és el centre neuràlgic d'aquesta actuació transformadora per a l'aprenentatge. Explicarem, doncs, com hem sensibilitzat el personal intern i col·laboradors cap a l'aprenentatge en línia, com l'hem familiaritzat amb els seus procediments, com ens hem compromès tot@s en aquest procés de canvi, com estem treballant en equip i col·laborativament, en definitiva, com hem ancorat un projecte inicial a les aigües d'un mar obert i profund i com hem après que aprendre és tasca que la tecnologia també ens facilita si la sabem llegir. I llegir és una aventura sense fi. Per això, el nostre repte actual és el learning analytics.

Més informació