• Imprimeix

Altres intervencions

L'equip del SAS participa en la docència d'algunes assignatures i col·labora amb la universitat en estudis de recerca del seu àmbit d'actuació.

Docència

 • Conjuntament amb els instructors/ores policials, docència de l'assignatura d'integració i desenvolupament dels valors professionals del Curs de formació bàsica per a policies.
 • Docència dels continguts de formació i avaluació de competències clau en els mòduls d'intel·ligència emocional dels cursos de formació de formadors.
 • Elaboració de material i docència en els cursos de gestió de l'estrès i d'atenció psicològica a víctimes i actuants.


Estudis i recerca

 • Participació en tallers, jornades i conferències relacionades amb l'àmbit de la psicologia per als cossos de seguretat.
 • Col·laboració en estudis destinats a millorar les eines de selecció i de formació dels cossos de seguretat.

 • Personality traits and psychopathology predict burnout... of Catalan police officers [31.07.14]

  L'equip del SAS, conjuntament amb investigadors del Laboratori de Diferències Individuals de la Universitat de Barcelona, han elaborat un estudi sobre els trets de personalitat i la predicció en policies de la síndrome d'esgotament professional o síndrome del cremat (burnout), que es va presentar a la 17th European Conference on Personality, organitzada entre el 15 i el 19 de juliol a Lausana (Suïssa) per l'European Association of Personality Psychology (EAPP).

  L’estudi, titulat Personality traits and psychopathology predict burnout symptoms after two years in a sample of Catalan police officers, tenia com a objectiu analitzar la relació entre els trets de personalitat i la síndrome del cremat en policies.

  En aquest estudi es conclou que determinades característiques de personalitat facilitarien que els agents de policia siguin propensos a mostrar angoixa i fredor emocional, símptomes relacionats amb la síndrome d'esgotament professional, com a conseqüència dels tipus de situacions amb què s’enfronten. Per això, els investigadors conclouen que seria apropiat incloure les tècniques d'afrontament de l’estrès durant la formació policial com a estratègia per evitar l’aparició del burnout.

Data d'actualització:  07.04.2015